• Wpisów: 534
  • Średnio co: 4 dni
  • Ostatni wpis: 3 lata temu, 19:40
  • Licznik odwiedzin: 290 924 / 2639 dni
 
tasteofjoy
 
Omlet jaglany to świetny pomysł na śniadanie. Jest bardziej gumowy, zbity, jak chlebek. Baza jest bardzo prosta, a składniki które umieścicie na omlecie całkowicie dowolne.

U mnie wersja deserowa w postaci mini omlecików (wyciętych za pomocą foremek).

hhjggay.jpg

*SKŁADNIKI*

- 3 jajka
- 3 łyżki płatków jaglanych
- 1 łyżka cukru (opcjonalnie)
- olej kokosowy do smażenia

*Dodatki*

- bita śmietana 30%
- borówki amerykańskie
- świeża mięta

*PRZYGOTOWANIE*

Całe jajka ubijamy kilka minut mikserem na puszystą pianę. Pod koniec ubijania dodajemy płatki jaglane. Masę wylewamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na małym ogniu z każdej strony.

Podajemy ze śmietaną 30% ubitą z cukrem pudrem. Na wierzchu układamy owoce borówki amerykańskiej i listek mięty.

*Uwagi*

Zrezygnowałam z cukru w omlecie, gdyż śmietana jest już wystarczająco słodka.

*Smacznego!*  :)

Nie możesz dodać komentarza.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować ten wpis.

  Wyświetlanie: od najstarszego | od najnowszego
Wikistrony: