• Wpisów: 534
  • Średnio co: 3 dni
  • Ostatni wpis: 2 lata temu, 19:40
  • Licznik odwiedzin: 276 899 / 2078 dni
 
tasteofjoy
 
Sezon na rabarbar łączy się z sezonem na...truskawki! Można je dostać w przyzwoitej cenie, więc korzystajmy póki są dostępne. Mam dla Was jak zwykle prosty i pyszny przepis.

DSC_4098.JPG

*SKŁADNIKI (ok. 15 placków)*

- 250 g zsiadłego mleka (może być jogurt grecki)
- 3 jajka
- 2 łyżki oleju
- 1,5 szklanki mąki
- 3 łyżki cukru pudru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- ok. 15 truskawek pokrojonych w plasterki

*Dodatki*

- cukier puder do posypania

DSC_4106 (2).JPG

*PRZYGOTOWANIE*

Zsiadłe mleko (jogurt) dokładnie miksujemy (mieszamy trzepaczką) z jajkami i olejem. Następnie dodajemy cukier, sól i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie łączymy.

Smażymy placki na rozgrzanym oleju. Gdy lekko podrosną układamy na każdym placku po 2-3 plasterki truskawek. Następnie smażymy je z drugiej strony.

Podajemy z cukrem pudrem.

DSC_4108.JPG

*Pychota! Polecam.* :)

Nie możesz dodać komentarza.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować ten wpis.

  Wyświetlanie: od najstarszego | od najnowszego
Wikistrony: