• Wpisów: 534
  • Średnio co: 4 dni
  • Ostatni wpis: 3 lata temu, 19:40
  • Licznik odwiedzin: 290 924 / 2639 dni
 
tasteofjoy
 
Sposób na prosty i szyki obiad. Idealny zwłaszcza teraz, gdy są upały i ostatnia rzecz na jaką mamy ochotę, to stanie przy garach.

Fanką gotowców nie jestem, ale wychodzę z założenia że raz na jakiś czas jedzenie z torebki nie zaszkodzi. Pomysł na Papirus kupiłam zaraz jak tylko się ukazał jako nowość ( jakiś rok temu?). Wzięłam 3 wersje, które były dostępne, z czego wypróbowałam dwie i powiedziałam dość. Trzecia przeleżała w koszu z przyprawami, aż do teraz. Data przydatności niebawem miała minąć, dlatego postanowiłam zużyć papirus.

DSC_0940.JPG

*Co potrzebujemy*

- pierś z kurczaka
- Pomysł na Papirus Winiary
- małą cukinię
- ziemniaki
- sól, pieprz, oliwę

*Przygotowanie*

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. W tym czasie przygotowujemy mięso według instrukcji, czyli myjemy, osuszamy, wykładamy na papirus, przykrywamy drugą połówką i smażymy po 5 minut z obu stron i gotowe.

DSC_0942.JPG

Po usmażeniu mięso wygląda kusząco. Jest zdecydowanie bardziej miękkie i soczyste niż to robione tradycyjnie. Papirus nie zawiera konserwantów, glutaminianu sodu i barwników.

DSC_0948.JPG

Do tego wstążki z cukinii. Cukinię myjemy i kroimy na cienkie wstążki, najlepiej za pomocą obieraczki do warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem. Skrapiamy oliwą.

DSC_0947.JPG

Takie danie jest idealne, gdy nie mamy czasu a chcemy coś szybko zjeść. Do tego nie musimy babrać się w przyprawianiu mięsa.

Żeby nie było zbyt kolorowo, ma też swoje *wady.*

- Wprawdzie smażymy mięso bez dodatku tłuszczu, ale w składzie znajdziemy tłuszcz utwardzony.

- Mięso według mnie jest strasznie słone, a moja tolerancja i lubowanie się w soli są zdecydowanie większe niż przeciętnego zjadacza.

DSC_0949.JPG


*Czy polecam Wam ten produkt?*

Tym, co nie jedli polecam spróbować i mieć jedno opakowanie awaryjne, ot tak na kryzysowe sytuacje. Ale żywić się tym regularnie odradzam.

:]

Nie możesz dodać komentarza.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować ten wpis.

  Wyświetlanie: od najstarszego | od najnowszego