• Wpisów: 534
  • Średnio co: 4 dni
  • Ostatni wpis: 3 lata temu, 19:40
  • Licznik odwiedzin: 290 924 / 2638 dni
 
tasteofjoy
 
Dziś mam dla Was przepis na schab zapiekany w zupie cebulowej. Dostałam ten przepis od znajomej. Zrobiłam...Zjadłam....Smakowało!

:)
IMG_8279b.jpg

*Składniki*

- 500g schabu bez kości.

- 1 opakowanie francuskiej zupy cebulowej (na rynku jest na tyle duży wybór, że jeśli już kupujecie jakieś mieszanki, to postarajcie się kupować te które *nie zawierają wzmacniaczy smaku, takich jak glutaminian sodu oraz są bez konserwantów i sztucznych barwników* ).

- 1 duża śmietana 18%.

IMG_8293a.jpg

*Przygotowanie*

Schab myjemy, osuszamy z wody i w całości wkładamy do naczynia żaroodpornego.

Posypujemy go francuską zupą cebulową w proszku. Nie dodajemy już żadnych przypraw.

Na wierzch wylewamy całe opakowanie śmietany.

Wkładamy do piekarnika na 180-200*C i pieczemy ok. 1-1,5h.

IMG_8324a.jpg


*Idealne danie na obiad. Mięso najlepiej podawać z ziemniakami lub ryżem i jakąś surówką ( np. z czerwonej kapusty).*

Smacznego !:)

Nie możesz dodać komentarza.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować ten wpis.

  Wyświetlanie: od najstarszego | od najnowszego